top of page

KONTAKTIRAJ ME

Ako imaš pitanje prigovore, sugestije ili ako želiš da se prijaviš za neku od ponudjenih sesija. Prijavi se dole uz pomoć kontakt forme a ja ću ti odgovoriti u najkraćem mogućem roku 💯
IMG-9d927eb6b2c928a2ab45161cdb1d4550-V_edited.jpg

  FORMA ZA PORUKE ✉️

MOŽEŠ SE PRIJAVITI I PREKO ANKETE, TAKO MI DAŠ VIŠE INFORMACIJA ZA BOLJU SARADJNU
Anketa📜
Da li ste imali nekih povreda?
Da li ste nekada trenirali?
Da li konzumirate neke lekove?

Hvala za poslatu anketu

question_marks_figures_3d_112755_1920x1080.jpg

NAJČEŠĆE POSTAVLJENA PITANJA

1. Koliko puta trebam da treniram?

Ako smo početnik, najbolje je 3 puta nedeljno vežbati za početak, a vremenom bi trebalo da povećamo na 4 puta kako napredujemo. Pa da dodjemo na oko 5 puta nedeljno, što bi povećalo obim treninga i mogućnost da bolje podelimo mišićne grupe u toku jedne nedelje. Najvažnije je da nam tehnika bude odlična i napor prilagodjen.

4. Da li cu izgledati preveliko ako vezbam sa tegovima i velikim kilazama pitanje koje dobijam od devojaka i zena? 

Strah od dizanja tegova, misleći da ćemo biti manje ženstveni, to nije tačno, važno nam je da dižemo veće tegove jer će nas trening snage dovesti do željenog izgleda, a kod žena i devojaka je zastupljen hormon estrogen, pa se ne može desiti da izgledaju manje ženstveno i da telo bude kao kod muškaraca.

7. Da li moram da se zagrevam pre vecih kilaza?

Najbitnija stvar pre početka treninga je da se dobro zagrejemo, da imamo serije koje su sa malom kilazom i da je postepeno dižemo do radne serije da bi smanjili šanse da se ne desi povreda i to treba uvek raditi. Nije bitno koja je vežba i šta radimo taj dan.

10. Da li moram da izbacim slatko?

To zavisi od cilja treninga koji želite da postignete i na osnovu toga se pravi plan treninga, zatim od količine kalorija koje treba da unesete i samim tim pravimo plan ishrane da u celom danu ispostujemo potreban unos.

2. Šta je najbolje jesti pre i posle treninga?

Pre treninga bi bilo najbolje da imamo kvalitetan obrok koji će nam dati energije ali da bude bar sat do dva pre treninga da nam ne bude muka i naravno da nemamo pun stomak tokom treninga, onda je posle treninga veoma važno unositi vodu u telo da se hidrira pre unosa hidrata sa dobrim izvorom proteina uz hidrate.

5. Kada da radim kardio? 

Ako želimo da izgradimo snagu na treningu, prvo ćemo raditi trening snage, a zatim na kraju treninga raditi kardio. Ukoliko nam je bitna kondicija u tom slučaju radimo prvo kardio, a onda radimo trening snage. Da bi se održalo zdravlje nije loše na početku raditi kratak kardio da se zagreje telo, a na kraju treninga da bude malo brži tempo i da duže traje.

8. Da li je bolje da radim na spravama ili sa tegovima? 

I jedno i drugo je jako bitno, ne treba izbacivati ništa sve ima svoje benefite sa mašinom i sa tegovima mozemo da izolujemo vrlo dobro mišićne grupe pa je jako bitno kombinovati u toku treninga i masine i sipke.

11. Koliko traje trening? 

Velika većina ima problema sa tim i veoma je važno ako neko konzumira velike količine slatkiša da za početak postepeno smanji unos, ali nikako da ga izbaci u potpunosti, to nije dobro. Jer postepenim smanjenjem, naše telo ima koristi gde će mršaviti i naviknuće nam se organizam na manje količine slatkiša koje ćemo da zamenimo zdravim slatkim namirnicama.

3. Da li moram da radim trbusnjake da bi ih dobio?

Dosta ljudi misleći ako samo radim trbušnjake izgradiću ih sa tim postižemo veću snagu. Da bi trbušnjaci bili vidljivi potrebno je regulisati ishranu i da budemo u kalorijskom deficitu pa na taj nacin dolazimo do vidljivih trbušnjaka.

6. Da li je bitno istezanje?

Istezanje je veoma važno da bude prisutno, ali na kraju samog treninga, pošto želimo da tim istezanjem oslobodimo svu napetost u mišićima i jednostavno se osećamo bolje i tako dobijemo više energije, ako je samo istezanje bilo pre treninga onda je opasnost od povrede velika usled istezanja ligamenata i tetiva.

9. Koliko moram da imam obroka u toku dana? 

Istezanje je veoma važno da bude prisutno, ali na kraju samog treninga, pošto želimo da tim istezanjem oslobodimo svu napetost u mišićima i jednostavno se osećamo bolje i tako dobijemo više energije, ako je samo istezanje bilo pre treninga onda je opasnost od povrede velika usled istezanja ligamenata i tetiva.

bottom of page